Over ons

Op de hoek van Plein 1945 en de Lange Nieuwstraat in IJmuiden openen Dianne Weber en haar man Cor Varkevisser in januari 2020 Grand Café Staal. “Ik heb nooit anders dan in de horeca gewerkt. Op alle niveaus: top 500, Michelin-sterren. Ik ben niet vies van werken, maar bedacht ook dat ik die vele uren altijd voor een ander maak. De tijd is rijp om zelf iets te starten.” Aldus Dianne Weber.

De naam ‘Staal’ is bedacht door een goede vriend van Dianne. “Cor en ik hadden een namenwedstrijd uitgeschreven onder vrienden en familie. Ik wilde iets kort en krachtigs, wat niet verkeerd geschreven of verbasterd kan worden en lekker bekt.”

De menukaart wisselt elk kwartaal, waarbij rekening gehouden wordt met de producten van het seizoen. Maar natuurlijk blijft de huisgemaakte appeltaart en cheesecake een vaste prik op de kaart. Om altijd iets nieuws aan te kunnen bieden, heeft Staal iedere week een nieuwe Chef Special. Een van de krachten van Staal is het samenwerken met lokale leveranciers. De frites komen van Frederik, Vis uit de haven van IJmuiden en Staal is trotse ambassadeur van Noordzee vis uit IJmuiden.

Voor babyshowers, zakelijke besprekingen en verjaardagen staan de deuren ook altijd open. Met unieke arrangementen zoals de High Tea, High Wine, High Beer én High Gin is er altijd voor iedereen iets te beleven. Daarnaast zijn de cadeaubonnen van Staal een perfect cadeau om te geven tijdens iedere gelegenheid.

Sinds maandag 1 juni 2020 kunnen de gasten van Grand Café Staal óók plaats nemen op het terras. Zowel aan de Lange Nieuw zijde als op het Plein ’45 zijn voldoende plekken beschikbaar om heerlijk te lunchen, borrelen of dineren.

“Gezellig wezen dineren met een club van 5. De bediening is helemaal top! Gezellig, snel en heel servicegericht. De ambience is ook super! Genoeg ruimte en niet “hutje mutje” En dan is het eten ook nog eens heerlijk, dus van mij niets anders dan lof!” – Tripadvisor.

“Na even uitwaaien op het strand toevallig bij dit Grand Cafe uitgekomen voor een lunch. Goed gelegen en openbare parkeermogelijkheden nabij tegen een kleine vergoeding. Prettige ontvangst, zodat je je gelijk welkom voelt. Attente zeer vriendelijke bediening en een aangename sfeer. Natuurlijk waren de producten uit de keuken prima en netjes geprijsd. Mooi groot buitenterras ook aan te bevelen. Komen zeker een keer terug.” – Facebook.

“De borrel boxen waren hier een groot succes, fijn dat we op die manier een steentje konden bij dragen, tot gauw op het terras.” – Instagram.

Contact

Lange Nieuwstraat 799
1971 GG IJmuiden

Openingstijden

Maandag:         10.00 - 23.00 uur
Dinsdag:           10.00 - 23.00 uur
Woensdag:       10.00 - 23.00 uur
Donderdag:      10.00 - 23.00 uur
Vrijdag:             10.00 - 23.00 uur
Zaterdag:          10.00 - 23.00 uur
Zondag:             10.00 - 23.00 uur

De keuken sluit om 21.00 uur.

Grand Cafe Staal is gesloten van zondag 31 december 2023 tot en met dinsdag 2 januari 2024. Vanaf woensdag 3 januari 2024 zijn wij weer geopend van 10:00 uur.